Bugün sizlere şekerin en sıcak haliyle buluştuyorum .
Evet karamel :D
Malzemelere geçelim.
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket süt kreması
- Püf noktaları sıralayacak olursak en başta ocağımız ılık ateşte olmalı bu sayede şekerin yanması önlenir daha rahat işlem yapabiliriz.
- Metal kaşık yerine tahta kaşık kullanılmalı.
- Şeker karemelize olurken su damlatılmamalı.
- Karemelin içine süt kremasını döktüğünüz zaman birden şeker katılaşabilir panik yapmayın krema ısınmaya başladığı zaman eski halini alacaktır.
- Çelik ya da granit tencere tava kullanın.
Şimdi nasıl yapılıyor ona bakalım
- İlk olarak şekerimizi tavaya alıyoruz ve ılık ateşte bekletiyoruz.
- Şeker erimeye başlayınca tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- İstediğimiz rengi alana kadar ocakta bekletiyoruz.
- İstenilen rengi alınca içerisine tereyağımızı ekliyoruz.
- Tereyağ ile birlikte şekeri karıştırıyoruz.
- Tereyağının o ''cızlama'sesi geçene kadar karıştırın.
- İçerisine süt kremasını dökün.
- İstenilen kıvama gelene kadar kaynatın.
- Kıvam alınca ocağın altını kapatın ve 1-2 dakika bekletin.
- İstenilen kaseye ya da kullanılacak ürünün üzerine dökmek için hazır.
- Afiyet olsun.
Tarifin yapılış aşamalarına buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanılan ürünlerin kaliteli malzemelerden seçilmesi ve amaca uygun kullanılması ,çıkan ürünün lezzetinin birinci püf noktasıdır.
Bi tarif yağmur'dan sevgilerle...
0 yorum:
Yorum Gönder