Karamel Sos


Bugün sizlere şekerin en sıcak haliyle buluştuyorum .
Evet karamel :D

Malzemelere geçelim.

1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket süt kreması



  1. Püf noktaları sıralayacak olursak en başta ocağımız ılık ateşte olmalı bu sayede şekerin yanması önlenir daha rahat işlem yapabiliriz.
  2. Metal kaşık yerine tahta kaşık kullanılmalı.
  3. Şeker karemelize olurken su damlatılmamalı.
  4. Karemelin içine süt kremasını döktüğünüz zaman birden şeker katılaşabilir panik yapmayın krema ısınmaya başladığı zaman eski halini alacaktır.
  5. Çelik ya da granit tencere tava kullanın.
Şimdi nasıl yapılıyor ona bakalım
  • İlk olarak şekerimizi tavaya alıyoruz ve ılık ateşte bekletiyoruz.
  • Şeker erimeye başlayınca tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
  •  İstediğimiz rengi alana kadar ocakta bekletiyoruz.
  • İstenilen rengi alınca içerisine tereyağımızı  ekliyoruz.
  • Tereyağ ile birlikte şekeri karıştırıyoruz.
  • Tereyağının o ''cızlama'sesi geçene kadar karıştırın.
  •  İçerisine süt kremasını dökün.
  • İstenilen kıvama gelene kadar kaynatın.
  • Kıvam alınca ocağın altını kapatın ve 1-2 dakika bekletin.
  • İstenilen kaseye ya da kullanılacak ürünün üzerine dökmek için hazır.
  • Afiyet olsun. 

Tarifin yapılış aşamalarına buradan ulaşabilirsiniz. 



Kullanılan ürünlerin kaliteli malzemelerden seçilmesi ve amaca uygun kullanılması ,çıkan ürünün lezzetinin birinci püf noktasıdır.




Bi tarif yağmur'dan sevgilerle...




0 yorum:

Yorum Gönder