Karamelli Frappuccino /Caramel Frappuccino



Bu yazımda sizleri yaz sıcaklarının etkisini azaltacak ve  nefis tadıyla dillere destan bir içecekten bahsedeceğim...

Başlıkta adını verdiğim üzere Karamelli Frappuccino yahut Caramel Frappuccino
(Artık Starbucks lezzetlerini evde yaşama şansı yakaladık hemde daha uygun fiyata)

Hadi artık malzemelere geçelim.

1 su bardağı süt
3 kaşık karamel sos
2-3 yemek kaşığı toz şeker (ben esmer seker sevenlerdenim)
8-10 buz (boyutuna ve isteğe göre değiştirilebilir)
1 yemek kaşığı kahve (neskafe/nescafe,frappe,filtre ne kullanmak isterseniz. Türk kahvesi biraz işi bozuyor aklınızda olsun.)
İsteğe bağlı krem şanti


  1. İlk puf nokta tüm ürünlerin soğuk olması gerekli çünkü bu içeceği soğuk tüketiyoruz bunun için sütü buzdolabından hatta kullanmadan önce 20 dk buzluğa (ihtiyacımız olduğu kadarı konulabilir.)
  2. Kullanılacak kahve ise soğuk su ile çözülmesi gerekiyor bu çözülme işlemini 1 çay bardağı su ile yapmanız yeterli olacaktır.


Bu bilgilerden sonra nasıl yapacağımıza geldi sıra

  • İlk olarak 8-10 adet bulunan buzlarımızı robotta küçük parçalara ayrılana kadar kırıyoruz.(Kırma işlemi kar görüntüsünü alıyor 2-3 buz büyük kalabilir problem değil.)
  • Küçük parçalar haline gelen buzların üzerine şekerimizi ilave ediyoruz.(istenilirse tekrar robottan geçirilebilir.)
  • Buz şeker karışımının üzerine karamel sostan 2 yemek kaşığı kadar ekliyoruz üzerine süt ve kahvemizi de ekleyip bütün malzemelerin karışabilmesi için robotta 3-4 tur döndürüyoruz.
  • Bizi bol köpüklü ve mis gibi karamel kokusu karşılıyor kapağın altında.
  • Kalan karamel sosu bardağımızın biraz alt kısmında ve bardağın iç yanlarına kaşık yardımıyla dağıtıyoruz.
  • Kahvemizi içine yavaşça döküyoruz.(Bu işlem sırasında buzlar birden düşebiliyor.)
  • İstenilirse üzerine krem şantiyle şekil verilebilir.
  • Krem şanti kullanılmıyorsa karamel sos köpüklü kısma ince bir şekilde dökülebilir.
  • Krem şanti kullanılıyorsa karamel sos şantinin üzerine dökülür.
  • Nefis kahvemiz hazır.
  • Afiyet Olsun.


Kullanılan ürünlerin kaliteli malzemelerden seçilmesi ve amaca uygun kullanılması ,çıkan ürünün lezzetinin birinci püf noktasıdır.

Bi tarif yağmur'dan sevgilerle...

b

0 yorum:

Yorum Gönder